Archives for : Září 2024

Univerzální živlový rituál  0

Kontakt se živly je základním kamenem magie.

Rituál je ve své podstatě jednoduchý a univerzální. Proto nepoužívá speciálních jmen, cizí řeči nebo bytostí, které jsou platné pro jednu konkrétní tradici či kulturu. Po předepsané přípravě ho může praktikovat každý. Je vhodným rituálem pro všechna období. Jakmile se ho časem naučíte a nabydete zkušenosti, můžete si ho upravit anebo s ním začínat složitější a hlubší rituály.

Nejprve je třeba se seznámit s každým živlem zvlášť skrze aktivní pozorování, meditaci a koncentraci.

Pokračování…


Claviculae Salomonis – Čtvrtý pantákl Jupitera – Rekonstrukce  0

Čtvrtý Pantákl Jupitera mě oslovil a když jsem shlédl další varianty, krom té od S. L. M. Matherse, všiml jsem si, že jméno Adoniel chybí a čtverce vypadají pokaždé jinak. Rozhodl jsem se tedy zapátrat a po dlouhé odmlce se opět vmyslit do renezanční kabalistické magie.

 

Popis Čtvrtého pantáklu Jupitera:

,,The fourth pentacle of Jupiter.– It serveth to acquire riches and honor, and to possess much wealth. Its angel is Bariel. It should be engraved upon silver in the day and hour of Jupiter when he is in the sign Cancer.“ z Claviculae Salomonis od S. L. M. Mathers

 

Překlad:  Čtvrtý pantákl Jupitera – Slouží k získání bohatství a poct, a k vlastnictví velkého majetku. Jeho andělem je Bariel. Měl by být vyryt na stříbro v den a hodinu Jupitera, když je ve znamení Raka.

 

Pokračování…