Záznam Minikonference Magie  0

MiniKonMagie2015 V loňském roce Zřídlo uspořádalo první Minikonferenci Magie v Brně. Následně bylo přislíbeno zveřejnění pořízených nahrávek. Ty byly již delší dobu dostupné na youtube přednášejících, ale pro úplnost jsme se rozhodli je zveřejnit i zde a začít tak sérii audiovizuálních příspěvků.

Záznamy nemají kvalitu profesionální studiové nahrávky, ale pro zpřístupnění obsahu přednášek všem, kteří se nemohli dostavit, jistě postačí. Proto případné ruchy a šumy omluvte. Na dalších akcích jsme zavedli dobrovolné vstupné a z přebytku byl na začátku roku 2016 zakoupen diktafon. Můžeme tak slíbit, že nové nahrávky budou už v lepší zvukové kvalitě.

Ne všichni přednášející chtěli být nahráváni anebo se přednáška nenahrála z technických důvodů, popřípadě je dostupná pouze soukromě, a nemůžeme tedy zaručit, že budou publikovány úplně všechny přednášky, které se uskutečnily. A některé tedy zůstávají dílem pro daný čas a místo, ať už záměrně nebo vlivem okolností.

 

 

Tradiční cesta magie – Otakar

Jaké je společné téma Claviculae Salamonis, Okultní filosofie, Arbatel – Z magie starých, Heptameron a navazujících autorů jako Athanasius Kircher, Robert Fludd, Elifas Levi. Josephine Peladán, Papus, nebo F. Bardon? Kam a k čemu magie vede? A je možní magii pochopit a rozumět jí? To vše bude předmětem přednášky. Řeč bude o tradiční cestě magie, o podstatě magické praxe a jejich výsledcích, o kontaktu s intelektuálními silami nebes, ohni ducha svatého a vysoké magii obecně.

 

 

John Dee, Edward Kelley a enochiánská magie – Sarkyr

Nahlédněme společně do tajemství života podivné dvojice renesančních mágů a dobrodruhů, kteří při hledání Kamene mudrců a šířené slávy Britského impéria královny Alžběty I. navázali styky nejen s dvořeny několika evropských zemí, ale i s posly samotného Boha. Dodnes záhadná enochiánská magie lák hermetiky řádu Zlatého úsvitu i moderní chaosmágy. Jak vznikala, jak se vyvíjela a jak ji může využít každý z nás? Nejen to se dozvíte z naší přednášky.

 


Diskuze k článku:

avatar
666
  Subscribe  
Upozornit na